At være til stede

Du kan øve dig på at være til stede på mange måder. Du behøver ikke nødvendigvis “sætte dig godt til rette i en stol med begge fødder på jorden, lukke øjnene” og meditere, for at være til stede og finde roen. Det kan også ske i de små øjeblikke.

Har du nogensinde prøvet at stå meget, meget tidligt op om morgenen? Før resten af huset & verden vågner, lave et krus te (eller kaffe) og så sidde blødt, varmt og godt i mørket - eller med stearinlys tændt - og blot holde begge hænder om dit krus. Måske lytte til lydene omkring dig, før du vender din opmærksomhed mod din te. Mærke varmen i dine hænder fra dit tekrus, snuse til teen, smage på teen. Hvor mange forskellige smagsnuancer er der? Hvordan føles det på tungen, i munden, i halsen når du tager en slurk varm te? Hvor længe kan du følge den varme tes rejse gennem hals & spiserør - helt ned i maven, måske? Lægge mærke til detaljerne i øjeblikket - måske er der ujævnheder i krusets overflade? Hvordan føles det varme krus mod din kind, hals, pande, hage, næse? Øv dig i at holde opmærksomheden fast i det, du ønsker, den skal fokusere på. Fra øjeblik til øjeblik.

Tillade dig selv ikke at skulle andet, lige nu, lige her.

Og så strække din krop fra top til tå, tage en dyb indånding og en laaaangsom udånding gennem næsen, før du vender opmærksomheden mod det, der skal ske resten af dagen. Og forhåbentlig tage denne ro med dig til resten af dagens gøremål.

Kh/Bente