Skyggedans

De bliver til følelser, sætter sig i kroppen og resulterer i en bestemt adfærd. Og i tankerne er vi meget ofte i enten fortiden eller fremtiden, og meget sjældent i dette øjeblik, nu og her.

Hvor meget tid bruger du på at være i enten fortiden eller fremtiden, i stedet for at være til stede, nu & her? Blandt alle dyr har mennesket en sjælden evne til at planlægge, at forestille sig, at være i fremtiden - i tankerne, i hvert fald.

At være et menneske, er ikke at være fuldstændig fri for tanker & spekulationer om fortid og fremtid, eller at slippe for at skulle håndtere pres og stressede situationer. Tværtimod. Det er faktisk en del af det, at være menneske. Og vi kan ikke andet end øve os på at være i det; acceptere, at skyggedansen i vort sind også hører med til livet.

Jeg bliver glad, når jeg iagttager skyggedansen om lyset - de sirlige, små, dansende yogafigurer, som en venlig sjæl forærede mig for nogle år siden. Fordi der ikke kan være skygger, uden at der også er lys. Og fordi yogaen passer så fint til skyggedansen i vort sind; yogaen er det modstykke, der får dig til at være i øjeblikket - du kan ikke andet.

Må det nye år give dig mulighed for at omfavne dit sinds skyggedans, at danse med og ikke mod, at acceptere. At være. Og så at dyrke yoga.

GODT NYTÅR!

Kh/Bente