Hvis du kunne begynde livet forfra, hvad ville du så gerne ændre?

Jeg lytter gerne til P2, til – på godt danglish – flow radio, hvor jeg ikke selv bestemmer indhold eller playliste; hvor jeg kan blive inspireret af musik, og af indholdet i udsendelserne. Den 1. marts var spørgsmålet i formiddagens Hej P2 ”Hvis du kunne begynde livet forfra, hvad ville du så gerne ændre?”. Dét er godt nok et stort spørgsmål.

Min første tanke var: Hvad er formålet med at stille sådan et spørgsmål, der kun inviterer til at reflektere over fortrydelse, og til at ærgre sig? Ærgre sig over noget, man ikke har en jordisk chance for at ændre. 

Jeg glemte at lytte til udsendelsen, men tankerne var sat i gang. Især fordi spørgsmålet og tankeassociationerne mindede mig om arbejdet med vores egne værdier, der var en del af mindfulness instruktør-uddannelsen. Det var en rigtig, rigtig svær øvelse, kan jeg huske.

Så min næste tanke var: Hvad kan jeg bruge sådan et spørgsmål til, nu? Hvordan kan jeg sætte det ind i en nutidig sammenhæng, så det – måske - kan være med til at ændre på og forbedre den måde, jeg lever mit liv nu?

Og så nåede jeg frem til et nyt spørgsmål: ”Hvis jeg kunne begynde at gøre noget anderledes i mit liv lige nu, hvad ville jeg så gerne ændre?”

Jeg ville bruge min tid anderledes. Jeg ville tilbringe mere tid sammen med mennesker, jeg holder af. Jeg ville tilbringe mere tid i naturen, i min have, med at spille mere musik. Jeg ville ikke have travlt. Præstere mindre, og øve mig på at være mere. De lys, jeg har set blive tændt i andres øjne, har aldrig handlet om ting, om penge, men om tid. Den tid, du prioriterer til at være sammen med dem; at være sammen med dem og være der for dem.

Tid. Det er en sjov størrelse. Og det er noget af det mest værdifulde, du kan give andre – din tid.

Hvad vil du ændre, hvis du fik chancen? Og hvad afholder os egentlig fra at foretage ændringen?

Blot en tanke :-)

Kh/Bente