Om Yogaværkstedet

Yogaværkstedet er et hyggeligt, lille yogastudie i Øster Højst, i Tønder Kommune,
i hjertet af Sønderjylland. 

Det er indrettet i et tidligere tømrer- og snedkerværksted, og vi har forsøgt at holde fast i de rå værkstedsdetaljer og samtidig indrette det blødt og hyggeligt.

Vores store, gamle landsbyhave er delvist ”vild med vilje”, fri for sprøjtegift og grunden er omgivet af økologiske enge.


Om mig

Mit navn er Bente Jensen Ovesen, internationalt certificeret yogalærer og uddannet mindfulnessinstruktør, og så er jeg grundlægger af Yogaværkstedet.  Min tilgang til at undervise er den, at yogaen – med alt, hvad den indeholder – skal være tilgængelig for alle, uanset alder, køn, fysisk formåen

Jeg opdagede yogaen i sensommeren 2003 og vidste med det samme, at yoga ville blive min ”sport”. Den ro og udfordring, der ligger i yogaen passer perfekt til mit temperament og min tilgang til tilværelsen, til livet.

I 2009 tog jeg årskurset hos Anette Lind Dyrbye på Silkeborg Iyengar Yogaskole, jeg har undervist siden 2014 og fredag, den 7. september 2018 kunne jeg sætte et semikolon med en eksamen som internationalt certificeret yogalærer level 2 (min. 200 timer) under Patanjali Yoga Switzerland, taget hos Hanne Juelsgaard Sørensen på Ananda Yogaskolen i Silkeborg.


Foruden de forløb du kan finde her på hjemmesiden, underviser jeg også siden 2019 i yoga og mindfulness på Tønder Gymnasium under deres puljetimeordning.

At tage en yogauddannelse er som at få øje på det smukkeste bjerglandskab, du slet ikke vidste eksisterede. Et landskab, der bare venter på at blive udforsket. Og jeg er begyndt denne udforskning ved at deltage i forskellige uddannelser og kurser, om bl.a. sanskrit, bindevæv, yoga & kerne/bækkenbund og åndedrættet som pædagogisk redskab, og har bl.a. gennemført Kontor-Yoga® (50 timer) og SeniorYoga® og er klar til at forkæle kontorfolket med yoga på arbejdspladsen. 

Du bliver aldrig ”færdig” som yogalærer og -udøver, der er altid nuancer, videreudvikling og mere at lære. Både fysisk og mentalt.Min baggrund - uddannelser og kurser

2022: Traumesensitiv Yoga TCTSY (introduktion) ved Krystyna Kowalski, yogacare.dk
2021: Yoga Nidra trin 1 + 2, efteruddannelse i København hos Sussie Jensen, jensen-yoga.dk

2021: Change Management, Nottingham Trent University 
2021: Yogafilosofi: Hvad er hinduisme? Ved Gitte Poulsen, devimahal.com
2021: Senior-Yoga™. Online uddannelse ved Britt Ziwes
2021: Sanskritundervisning, mix af fysisk og online forløb, hvor vi fordybede os i flere tusind år gamle tekster, og dykkede ned i grammatikken. Grammatik, tekster, historie og filosofi i et, spændende kursus ved Gitte Poulsen, devimahal.com
2021: Yogafilosofi: BKS Iyengar ”Light on Life”. 7 undervisnings-gange. Syv indgange til at få et indblik i & overblik over, at for-søge at forstå ”Hvad er yoga?”, med gennemgang, diskus-sioner og fortolkning af bogen ved Gitte 'Poulsen, devimahal.com
2020: Kontor-Yoga™. Online uddannelse ved Britt Ziwes
2020: Pernille Thomsen om bindevæv – the basics
2020: Kursus: Åndedrættet som pædagogisk redskab med Lotte Paarup (denintelligentekrop.dk og aandedraettet.nu)
2020: Kursus: Yoga med fokus på Kropskerne/bækkenbund og fascier, styrkditunderliv.dk ved Mette Kjær Larsen i Fredericia
2018: Patanjali Yogalærer, international certificering, 200+ timer, Anandayogaskolen i Silkeborg ved Hanne Juelsgaard Sørensen
2016: Hogan Assessment Certification via A&D Resources
2013: Certificeret coach via Mannaz
2010: Mindfulnesstræner. Kognitivbaseret mindfulnessuddannelse via Seminarer, ved Anne Dorthe Hasholt
2010: BAOII - Basisorganistuddannelse, Løgumkloster Kirkemusikskole

2009: Årskursus, Iyengar Yoga, Annette Lind Dyrbye
2008: Reiki Master (uafhængig)

2007: Myers-Briggs Type Indicator, level 1 certificering via The Myers-Briggs Company (Europe)
2007: Project Management, Ledelsesakademiet, Århus
2006: Licensed Analyst of the Predictive Index System (PI)
2006: HR Konsulent & Organisationspsykologi, Probana

1991: Korrespondent engelsk/tysk, Handelshøjskolen i Århus med efterfølgende ”opgradering” til en bachelor


Om yoga

Yoga er andet og mere end en række øvelser for krop (asānas) og åndedræt (prānāyāma). Den er et af de seks systemer inden for den indiske filosofi. Ordet ”yoga” er sanskrit, og stammer fra roden ”yuj”, der betyder ”at forene”. At forene det individuelle selv med det universelle selv. Så yoga er forening af krop, sind, følelser og intellekt.

Yogaen omfatter således mange aspekter af livet, og er en måde, hvorpå du oplever både fysisk, mental og åndelig træning. De fleste opfatter yoga som en række mere eller mindre udfordrende, fysiske øvelser. De fysiske øvelser er dog kun en del af yogaen. Når du dykker ned i yogaen, finder du ud af, at det er en filosofi, en særlig måde at tilgå livet på. At den først og fremmest er en fysisk, mental og åndelig disciplin, der giver selvindsigt – du lærer dig selv bedre at kende.


Tankemylder - kender du det? Vi bliver konstant distraheret, og vi forsøger at multitaske. Den indre dialog er konstant i gang, med tanker og idéer og ”man kunne jo også….”. Her kan yogaen hjælpe dig med, for en stund, at lukke af for tankemylderet, så du blot er i yogaen.

Bevidst arbejde med åndedrættet giver ny energi og ro på nervesystemet, og gennem forskellige øvelser og teknikker kan det have en direkte indvirkning på hvordan du har det mentalt og fysisk. Og derfor arbejder vi på at finde ro i øvelserne, så der er ro til at fokusere på åndedrættet i de forskellige asānas.

Yogaen slår autopiloten fra for en stund, og får dig til at slå rødder. Når du dyrker yoga kan du ikke andet end at koncentrere dig om netop det, lige nu, lige her, i dette øjeblik.


Kontakt mig

Yogaværkstedet

Skovagervej 6, Øster Højst

6240 Løgumkloster

CVR: 39867273